Trykk 1 for å bli koblet sammen med første ledige person. Trykk 2 for å lytte til presentasjoner. Trykk 3 for å velge hvem du vil snakke med. 29,90 kr/min
 
Ankou mannen med ljåen
Ankou mannen med ljåen

Ankou mannen med ljåen

Ankou mannen med ljåen er det mange som har hørt om. Hvordan ser en spådame på denne historien om døden? 

I uendelige tider har kirkegårder og gravhauger hvor folk er begravet vært inspirasjonskilde til utallige spøkelseshistorier og skrekkfilmer av ymse kvalitet. Urolige sjeler som ikke finner hvile som vandrer rundt gravene og områdene rundt kirkegården.

Døden har alltid vært skremmende for veldig mange mennesker og kirkegårder og gravhauger har alltid hatt en skremmende virkning på mange mennesker. Der kan en ikke unngå tanken på døden. Selv mange som ellers ikke er redde for noe, kan synes at tanken på å tilbringe en natt på en kirkegård alene kan være skremmende og gjør det helst ikke. Til og med mange klarsynte kan synes det er en ubehagelig opplevelse.

De aller fleste av oss har en og annen gang møtt Ankou mannen med ljåen enten det er via litteratur, media eller tarot kort. Han kan være beskrevet på ulike måter, ofte som et skjelett med en svart kappe og hette over hodet, eller som en langmager mann som er kusk på en begravelses vogn dratt av fire svarte hester. Denne personlighetens oppgave er å varsle død, eller lede forvirrede sjeler til rett sted. Kortet døden som en finner i tarottv kortene ser ofte ut som Ankou mannen med ljåen.

Myter om spøkelselignende skikkelser som oppholder seg rundt kirkegårder og gravplasser er kjent og vanlig over hele verden, også i Europa. Det kalles for en Ankou. Det skal være en type sjel som har til oppgave å vokte gravplassene, skremme vekk både levende og døde som prøver å forstyrre de som skal ha den evige hvile. Vi kan vel kalle det en vokter på en måte.

I følge gamle tradisjoner ble Ankou til gjennom at man begravde et ulykkelig offer levende i samband med at man åpnet en ny kirkegård eller gravplass. Dette offerets sjel ble var så plaget at det på den måten ble knyttet til gravene og plassen og hadde som oppgave å ta vare på å vokte over de som ble begravet, og holde borte de som ikke hadde noe der å gjøre. En del mener at den første personen som døde i et nytt år ble en Ankou, og det ville være dens jobb til neste år og den første avdøde det året kom og overtok oppgaven.

En Ankous utseende minner mye om mannen med ljåen Det kan være som et skjelett med kappe og hette eller en mer skyggelignende figur kledd med hatt, men også han kan ha en ljå i hånden. Hans jobb kan være å reise rundt med hest og vogn for å hente de som nylig har dødd, og mange sier de har sett han stå og vente utenfor der noen ligger for døden. Døden er en stor og viktig forandring for alle sjeler, derfor står tarottv kortet døden for forandring.

Noen har også påstått at Ankou kunne banke på døren før han kom og meldte sin ankomst. De levende kunne høre han og lyden kunne minne om et bremsende tog, en hvinende lyd som skremte. Han kunne også ha med seg to hjelpere som gav eksperthjelp når den døde sjelen skulle ut av hjemmet. Noen har også ment de har hørt lyder som minner om lyden av en ugle. Det er mange historier om dette, mange har likhetstrekk, og de fleste klarsynte, synske, spåkoner, hekser og andre som arbeider på spålinjen og spåtelefon har hørt historiene, og mange har selvopplevde historier om dette.

Om det skulle banke på døren din om natten og du åpner den og det ikke var noen der så ville mange kanskje også du bli veldig redd. Det blir også sagt at om en går ute om natten og skulle møte på en Ankou skal man møte han med respekt og høflighet for man ønsker jo ikke bli den neste som får være med å kjøre i vognen hans.

De fleste klarsynte, synske, spåkoner, hekser og andre som arbeider på spåtelefon nekter å spå om døden. Jeg gjør heller ikke det. Det å ringe spåtelefon skal gjøre noe godt i livet ditt, det skal ikke være skremmende, det skal å bli spådd om døden er skremmende for de fleste, for døden er noe som mange er redd, og for mange er det fortsatt et tabu. Det er mange som tar disse historiene som spøkelseshistorier og myter, det er ingen som kan bevise at det er sant. En klarsynt, synsk, spåkone eller et medium kan prate med ånder, og mange spåkoner snakker med engler og andre ånder, men jeg vet ikke om noen fått bekreftet at historiene er sanne.

Det å få en spådom er ikke farlig. Det å spå er mer som å få eksperthjelp og veiledning på veien fremover til et gladere og lykkeligere liv. Det skal ikke være noe man er redd for. En skal ikke tro på alt det mørke og skumle som kommer i serier og filmer, det er som oftest kjærlighet og godhet en får når en ringer spåtelefon, det er råd for et godt liv, løsninger og klarsynte svar som gir en håp, lys og glede. Som klarsynt har jeg sett ånder og spøkelser, men jeg har aldri vært redd, for jeg vet at mange av de skumle historiene har vokst seg større gjennom årenes løp, men for sikkerhets skyld kanskje en ikke skal vandre på kirkegården om natten eller lete etter Ankou mannen med ljåen. Hvem vet?

 

 
Angelina
LEDIG
 

Angelina er en spådame som er spesialisert innen kjærlighet på spåtelefonen. La henne...

820 97 123MIN SIDE
 
Anki
LEDIG
 

Synske Anki kan lese av dine energier og finne tilbake til balansen. Hun spår i...

820 97 123MIN SIDE
 
Katherine
LEDIG
 

Katherine er et medium som er veldig omsorgsfullt. Hun vil det beste for alle. Ringer...

820 97 123MIN SIDE
 
Eila
LEDIG
 

Eilas gave er synskhet. Hun ser fortid, nåtid og fremtid. Relasjonsproblemer,...

820 97 123MIN SIDE
 
 

Interessante artikler

Ring en klarsynt

Ring en klarsynt

Litt av en oppfordring, ring en klarsynt. Ja, noen ganger i livet bør en gjøre det, ring en klarsynt og få noen...
 
Norges beste synske

Norges beste synske

Det er klart det er et spørsmål alle ønsker svar på, hvem er norges beste synske og hvor finner jeg norges beste...
 
Klarsynte medium

Klarsynte medium

Klarsynte medium kan hjelpe til å sortere tanker. Når vanskelig valg må tas, kan klarsynte medium kan være til...
 
Sjette sans

Sjette sans

Noen mennesker har en sjette sans. Hva slags sans dreier det seg om? Her tar forfatteren et lite dykk i vår sjette...
 
Synske personer

Synske personer

Synske personer ser syner. Er det så enkelt? Nei, synske personer må også kunne forstå, tolke og formidle det de...
 
 
 
 
820 97 123

Ved å bruke denne nettsiden samtykker du til bruken av cookies. Informasjon som samles inn av cookies kan inkludere hvor ofte du besøker nettsiden og fra hvilket land du surfer. Les mer